2010. október 25., hétfő

Házi hagymaszirup torokfájásra


Újra itt a megfázós, tüsszögős, köhögős, torokfájós időszak. Gyerekkoromban, amikor már semmi sem segített, anyukám vöröshagyma száraz héjából készített teát, ami csodaszernek bizonyúlt. Amikor nem rég láttam a tévében, hogy milyen könnyen, egyszerűen készíthetek magam is hagymaszirupot torokfájás ellen, úgy döntöttem, hogy ha szükség lesz rá, akkor kipróbálom, mert a tea íze csak a legvégső esetben elviselhető. A múlt héten bevetésre került az új recept és bár nem egy kulináris highlight, de elviselhető és hatásos.

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
a hagyma mennyiségével megegyező barna cukor



A hagymát felaprítjuk és a cukorral együtt egy pici csavaros üvegbe tesszük. Az üveget erősen összerázzuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap leszűrjük az üvegben keletkezett szirupot. Bevetés után hűtőben elég sokáig eltartható és a kellemes édessé vált hagyma is felhasználható még a konyhában.

2 megjegyzés:

  1. Kedves Eni!

    A hagyma héját is bele teszed?

    köszi a választ

    VálaszTörlés
  2. A héját nem teszem bele, csak a húsos részt. A lényege, hogy a hagyma levét "kiszívja" a cukor és szirup keletkezzen.

    VálaszTörlés