2010. október 1., péntek

Fetás saláta szőlővel és babbal

Anyóstól is lehet tanulni! Bár az ember nem szívesen ismer be ilyesmit, de ez tényleg így van. Nem is gondoltam volna, hogy az édes ilyen jól harmonizál a sóssal és főleg nem, hogy a bab a szőlővel, de itt a bizonyíték.


Hozzávalók:
1 doboz vörös babkonzerv
200 g feta
1 nagy fürt szőlő
2 szál újhagyma
petrezselyemzöld
2 ek olivaolaj
3 ek fehér balzsamecet
3 ek víz
egy pici citromlé
egy csipet só és cukor




Az elkészítés pofonegyszerű: fetát felkockázzuk, hagymát vékony karikákra szeleteljük, a petrezselyemzöldet felaprítjuk. A szőlőt megmossuk és a szemeket, ha nagyok kisebb darabokra vágjuk. A babot lecsepegtetjük és összekeverjük a többi hozzávalóval. Az olajból, ecetből a sóval és borssal öntetet készítünk, egy pici citromlével ízesítjük, összekeverjük a vízzel és jól összeforgatjuk a salátával. Nyárutói, előőszi vacsorának nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése