2010. október 20., szerda

Csípős, sajtos lepénykenyér a gólya tiszteletére


Megérkezett a gólya kedves barátnémhoz és úgy hírlik, hogy baba és mama is jól vannak. Ennek örömére az ő egyik receptjét kölcsönöztem ki és alakítottam szép ősziesen csípős lepénnyé.

Hozzávalók:
2 bögre fehér liszt
2 bögre teljes kiörlésű liszt
1 kocka élesztő
1,5 börgre víz
1 tk só
3 ek olaj
3 pepperóni
1 ek morzsolt chili
100 g cheddar
100 g gouda

A pepperónit pici darabokra felaprítjuk és az sajton kívül az összes többi hozzávalóval összekeverve lágy tésztává gyúrjuk. Belekeverjük a kis kockákra feldarabolt sajtot és kiolajozott tepsibe nyomkodjuk. 1 órán át kelni hagyjuk, végül 200 fokon 30 percig sütjük. Frissen vagy idősebb korában vékony csíkokra vágva, pirítósként mártogatóssal is mennyei.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése