2010. október 19., kedd

Brokkolis cannelloni

Egy kis hússzünet a kedvenceimmel: brokkoli, mozarella, gorgonzola. Hmmm, ez csak jól sülhet el.

Hozzávalók:
egy fej brokkoli
2 csomag mozarella
50 g gorgonzola
1 dl tejszín
1 gerezd fokhagyma
bors, szerecsendió
1 csomag lazagnetészta
500 g paradicsompüré
bors, bazsalikom, oregánó
200 g reszeltsajt

A brokkolit pici rózsákra szétszedjük és pár percig sós vízben előfőzzük. Amikor még szép ropogós, leszűrjük és a fokhagymával, a kockára vágott mozarellával, gorgonzolával és a tejszínnel robotgépben pépesítjük, majd fűszerezzük. A lazagnelapokat forrásban lévő vízben előfőzzük. A leginkább kettesével, hogy ne ragadjanak össze. A megpuhult lapokra rákanalazzuk a brokkolikrémet, feltekerjük és kivajazott sütőformába tesszük. A paradicsompürét fűszerezzük és a tekercsekre öntjük, végül reszeltsajttal megszórjuk és 175 fokra előmelegített sütőben15 percig sütjük. Egy finom változatosság.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése