2010. március 14., vasárnap

Lazagne-féleség brokkolival és gorgonzolával



Újabban folyton gorgonzolát szeretnék enni, mindig és mindenhez. Ez a gyors étel is ennek jegyében készült.

Hozzávalók:
200 g gorgonzola
200 g főtt sonka
kb. 500 g brokkoli
8 lap lazagne tészta
2 dl tejszín
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
egy kevés olaj
fűszerek


A felaprított hagymát, fokhagymát és sonkát kevés olajon megprirítjuk. Ráöntjük a tejszínt, beletördeljük a gorgonzolát és alacsony hőfokon 1-2 percig szép krémesre főzzük, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. Eközben a rózsáira szétszedett brokkolit roppanósra pároljuk és a lazagne tésztalapokat előfőzzük (csak, hogy éppen egy picit megpuhuljanak és vigyázat, könnyen összetapadnak). Ha mindezzel elkészültünk összeállítjuk a „lazagne”-t. Kivajazott tepsibe (jénaiba, tűzálló tálba) belefektetünk 4 tésztalapot, ráhalmozzuk a brokkoli felét és megöntözzük a sonkás-gorgonzolás krémmel. Ezt megismételjük és a művet 200 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése