2010. március 2., kedd

Fokhagymás garnéla reggelire




Ezt a pofonegyszerű, hihetetlen könnyen elkészíthető, rendkívül finom étket nagyon-nagyon szeretem. Egy kicsit extrának mindig jól jön. Fokhagymaimádók előnyben! A lakomát kísérő „buké”-tól pedig egy kávészem elrágcsálásával nyomban megszabadulhatunk.


Hozzávalók:
125 g/kis csomag párolt garnéla
2 gerezd fokhagyma
néhány szál petrezselyemzöld/1 ek szárított petrezselyem
repceolaj vagy olívaolaj (ízlés dolga)



A párolt garnélát egy szorosan záródó műanyag dobozba vagy pici befőttes üvegbe tesszük. Érdemes odafigyelni, mert előfordul, hogy nem teljesen tisztították meg őket. A fokhagymát és a petrezselymet felaprítjuk rászórjuk a garnélára. Meglocsoljuk olajjal, hogy ellepje és egy picit megkeverjük. Legalább egy órára (de még jobb, ha egy éjszakára) hűtőbe tesszük. Friss zsömlével, baguette-tel, pirítóssal nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése