2010. január 5., kedd

Cikóriasaláta

A cikóriáról sokáig csak a kávé jutott eszembe, élőben először két éve találkoztam vele. Talán nem az a fajta zöldség, amiről ne lehetne lemondani, de nagyon sokoldalúan hasznosítható. A belgák kedvelik a rakottas formáját. Sülve, párolva is láttam már, de próbálni eddig csak a saláta formáját próbáltam. Mivel még szilveszter napján is munkálkodtam, Süni meglepett ezzel a finom salátával, amihez receptet a cikória csomagolásán talált.

Hozzávalók:
500 g (kb. 3 db) cikória
2 db kisebb mandarin
200 g barna champignon
1 marék dióbél (a kamrában volt még pekándió, így nálunk az került a salátába)
½ kk só
1 kk cukor
2 ek málnaecet
3 ek dióolaj
4 ek víz


A cikóriát hosszábban kettévágjuk. A keserű közepét kúp formában kivágjuk és a leveleket ujjnyi vastagságban felszeleteljük és megmossuk. A mandarint és a gombát megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd a cikóriával összekeverjük. A diót felaprítjuk és a maradék hozzávalókból készített salátaöntettel megöntözött saláta tetejére szórjuk. Az ünnepek után finom, könnyű vacsora lehet belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése