2009. augusztus 20., csütörtök

Szilva mogyorós, marcipános ágyon

A nagy tanulásban elmaradtam kicsit sütéssel-főzéssel. A szilvás lepényt annyira szeretjük, hogy ezen már nem múlhat hozzáállással kikapcsolódás képpen kipróbáltam egy új változatot. Az ötlet innen származik. Kis variálás után ez lett belőle:




Hozzávalók:
100 g darált mogyoró
200 g liszt
75 g cukor
200 g marcipán
150 g vaj
3 tojás
1 citrom reszelt héja
½ csomag sütőpor
2 kg szilva (nálam kb. 2,2 kg, de még több is lehetett volna)
pici fahéj




A cukrot a vajjal jól elkeverem és hozzáadom a tojásokat. Ebbe a masszába belekeverem a darált mogyorót, a lereszelt marcipánt, a citrom reszelt héját, végül a liszt és sütőpor keverékét. Az így kapott tésztát 30 percre a hűtőbe teszem. Közben megmosom és felezem a hatalmas mennyiségű szilvát. 30 perc elteltével a tészta kicsit keményebb lett és így könnyen ki lehet nyújtani vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomkodni. A tésztát már csak jó sűrűn meg kell pakolni a felezett szilvaszemekkel. A szilvákat megszórom fahéjjal, esetleg egy kevés cukorral és 30-35 percre 200 fokra a sütőbe teszem. Finom pikáns süti lesz belőle. Édesszájúak tegyenek egy picit több cukrot a tésztába és a szilvára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése