2009. december 1., kedd

Galambbegysaláta mézes kecskesajttal



Nagyon sok a munka. Semmire sincs időm vagy inkább erőm. Néha nem is tudom melyik hiányzik inkább. Főzésről szó sem lehet, de azért valamit azért mégis csak enni kell. Erre a salátára gondoltam, mert hideg is, meleg is egyben és a levélkék pucolását kivéve nagyon gyors és egyszerű, de ami még inkább fontos: nagyon finom!!!


Hozzávalók:
250 g galambbegysaláta
250 g kecskesajtrolád (olyan camembertre hajazó)
2 ek méz
1 ek cukor
3 ek málnaecet
1 ek balzsamecet
egy kevéske víz (nálam olyan kb. 5-6 ek)
egy marék fenyőmag


A kecskesajtot 5-6 karikára felkarikázzuk, a tetejüket megkenjük mézzel és egy tepsiben közepes hőfokon addig sütjük, amíg a sajt szépen meglágyul és a tetején a méz megolvad. Vigyázat!!! Ha nem figyelünk a sajt könnyen szétfolyhat. Ezalatt a salátát alaposan megmossuk és lecsöpögtetjük. Az alsó, pici levélkéket a gyökérrel együtt lecsippentjük. A salátacsokrocskákat tányérra halmozzuk, a tetejére tesszük a kecskesajtkorongokat, majd az egészet meglocsoljuk a cukor, ecet és víz keverékével és megszórjuk pirított fenyőmaggal. És kész is a finom, könnyű vacsora, esetleg előétel. A kecskesajt markáns ízéhez remekül passzol az édes méz és esetleg egy kis mazsola.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése