Anyóstól is lehet tanulni! Bár az ember nem szívesen ismer be ilyesmit, de ez tényleg így van. Nem is gondoltam volna, hogy az édes ilyen jól harmonizál a sóssal és főleg nem, hogy a bab a szőlővel, de itt a bizonyíték.
Hozzávalók:
1 doboz vörös babkonzerv
200 g feta
1 nagy fürt szőlő
2 szál újhagyma
petrezselyemzöld
2 ek olivaolaj
3 ek fehér balzsamecet
3 ek víz
egy pici citromlé
egy csipet só és cukor
Az elkészítés pofonegyszerű: fetát felkockázzuk, hagymát vékony karikákra szeleteljük, a petrezselyemzöldet felaprítjuk. A szőlőt megmossuk és a szemeket, ha nagyok kisebb darabokra vágjuk. A babot lecsepegtetjük és összekeverjük a többi hozzávalóval. Az olajból, ecetből a sóval és borssal öntetet készítünk, egy pici citromlével ízesítjük, összekeverjük a vízzel és jól összeforgatjuk a salátával. Nyárutói, előőszi vacsorának nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése